Beste bezoeker,

Mijn naam is Ivanka Pufkus en ik ben geboren in 1973. Ik woon samen met mijn vriend Ulf en mijn zoontje Marley Boy. Zolang ik me kan herinneren was ik altijd al veel aan het tekenen. Ook was ik altijd graag buiten in de natuur en daar vind ik nu nog steeds de meeste inspiratie voor mijn tekeningen, schilderijen en foto’s.

In onze vrije tijd zijn wij alle drie dan ook meestal buiten te vinden om onze andere grote hobby te beoefenen, namelijk het sportklimmen.

Doordeweeks en in de winter trainen we binnen in klimhal Yellowstone maar zodra het weer beter is vind je ons buiten in de Ardennen; bij de rotsen van Freyr, Dave of Beez.

In de vakantie gaan we graag naar Frankrijk, naar het mooiste bouldergebied van Europa: "Fontainebleau". Maar ook de klimgebieden verder in het zuiden van Frankrijk en de Frankenjura in Duitsland vind ik heel mooi.

Als we gaan klimmen heb ik altijd mijn schetsboek, potloden en een fotocamera mee. Tijdens onze klimtochten komen we in gebieden waar niet zoveel andere mensen komen en de natuur is daar meestal prachtig! Dat is mijn grootste bron van inspiratie! Je zult dan ook regelmatig de natuur zoals dieren, rotsen, bomen en bloemen tegenkomen in mijn tekeningen, schilderijen en foto’s.

Mijn zoontje is ook een bron van inspiratie; wat een fantasie zit er in dat koppie! Daarom wilde ik graag iets meer voor kinderen gaan doen met mijn tekeningen en na enig zoeken ben ik in contact gekomen met Jolanda Nietveld. Zij schrijft kinderboekjes en door haar ben ik ook begonnen met het illustreren van een kinderboekje. Het leukste hiervan is de reactie van kinderen op de plaatjes, als ze moeten lachen om de tekeningen en het mooi vinden. Echt heel leuk om te doen! Ik heb ook al eens een muurschildering voor mijn zoontje gemaakt in zijn kamer, van Elliot de Draak. Dat vond hij echt geweldig!

Informatie over de kinderboekjes van Jolanda Nietveld vind je via de website: www.kinderboeken.webs.com

Ik wil met mijn site, wat meer van mijn werk laten zien en ik hoop hierdoor ook andere mensen te inspireren om meer te genieten en naar de mooie dingen van het leven en de natuur te kijken.
Indien U belangstelling heeft voor mijn werk, kunt U contact opnemen met mij via: pufkunst@gmail.com

Veel plezier met het bekijken van de PUFKUnSt website !

Groetjes Ivanka